PRESENTATION

Presentation
Honungsvargens Salong
Får jag presentera mig

Jag har älskat natur och djur sedan min barndom. Senare studerade jag biologi med zoologi som huvudämne. Nuförtiden arbetar jag i fiskeribranschen.

Min egen ras är Airedale terrier, och jag har levt med denna ras redan för 29 år. Numera har jag fyra Airedales: Abby och Jessi, som är födda i USA, samt Abbys dotter Elli och manta. Jag älskar och uppskattar mina hundar som individer och familjemedlemmar. Jag deltar utställningar samt tränar mina hundar när jag har en chans, men en hund är alltid främst en vän och en person för mig oberoende på dess vinster eller på en brist på dem.

Jag har trimmat hundar sedan året 1981. Mest erfarenhet har jag naturligt av min egen ras, men ganska omfattande även av andra raser. Jag har inte ännu haft lyckan att ha de alla möjliga trimraserna på mitt bord, men jag siktar på det! Varenda ny ras och ny hundindivid är en intressant bekantskap, och jag gör alltid mitt bästa. Behandlingstiden kan ibland förlängas pga min strikthet beträffande både hundens välmående och slutresultatet, men som regel har hundarna varit glada och nöjda i slutet, så som också deras ägare hoppas jag. Ägaren behöver inte vara orolig över att jag skulle behandla hunden hårdhänt, även om han skulle vara borta.


Honungsvargens trimningssalong är liten och anspråkslös och är på tillfället belägen i vår tambur. Gardinen framför dörren betjänar som sikthinder, men du kan höra vanliga hemmets och familjens ljud. Våra fyra Airedaleterriers är inte heller helt tystlåtna. De är emellertid isolerade när jag trimmar, och de kan inte komma till kontakt med din hund.

Att trimma är min bitjänst. På vardagskvällar kan jag göra klippningar och ganska kortvariga strippningar. De större jobben gör jag under veckosluten. På semester kan jag förstås ta emot jobbigare trimningar även på vardagar.

Alltid emellan behandlingar decinficerar jag bordet, stången, verktygen samt munkorgen, om den har använts, med decinficeringsmedeln Virkon, som tom veterinärer brukar använda.

Jag strippar de strävhåriga raserna noggrannt, eller klipper pälsen om ägaren så vill. Till de mjukhåriga raserna gör jag en snygg och stilig vardagsfrisyr med maskin och/eller med sax. Jag kan förbereda de högbenta terriers för utställning, också andra terriers, schnautzers och taxar. Även mångrasiga hundar är välkomna! Jag kan forma deras päls efter ägarens behag. Givetvis beslutar ägaren också om hur jag skall trimma en renrasig hund, om han vill ha en annorlunda modell än normalt.

Jag trimmar gärna även valpar!
För tillfället har jag inte möjligheter att tvätta din hund.

Kaffe, te och småbröd ingår i priset :)


Upp           Tillbaka till Index

© 2008 - 2011 Hunajahukka. All rights reserved.